Nowe
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | miękka |
Ilość stron | 302 |
Format | 168 x 238 mm |
ISBN | 978-83-7846-110-4 |
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Poleć znajomemu
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych części:
Podręcznik jest oparty na kompletnej i aktualnej wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Unikatową wartością książki są zadania, dzięki którym czytelnik może sprawdzić i pogłębić swoją wiedzę.
SKRÓCONY SPIS TREŚCI:
Przedmowa
Część I Energia i składniki pokarmowe
1. Potrzeby energetyczne organizmu człowieka
2. Składniki odżywcze
3. Woda i elektrolity
Część II Żywność - wartość energetyczna i odżywcza
4. Wartość energetyczna żywności oraz metody jej oceny
5. Wartość odżywcza żywności oraz metody jej oceny
Część III Ocena żywienia
6. Ocena sposobu żywienia
7. Ocena stanu odżywiania
8. Zachowania żywieniowe - wybrane aspekty
Część IV Problemy żywieniowe
9. Niedobory i nadmiary pokarmowe w żywieniu człowieka oraz ich konsekwencje
Część V Planowanie żywienia
10. Układanie jadłospisów
11. Układanie jadłospisów dla osób o zwiększonym poziomie aktywności fizycznej
12. Ocena jadłospisów
13. Zasady planowania diet
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna
Cena detaliczna